Sdružení Tejnka založila v roce 2000 skupina sousedů z pražského Břevnova. Jeho posláním je udržet jedinečný ráz této "vesnice ve městě" a přispívat k jejímu zvelebení.

První únorovou sobotu byla v hostinci Na Hrádku slavnostně uvedena do světa publikace o stoleté historii fotbalu na Břevnově. Kdo neváhal přijít osobně, mohl do ní získat vlastnoruční věnování od velikána československé kopané a rodáka ze Šlikovky Jana Bergera, který za Břevnov válel v letech 1965 - 76, čili od svých deseti do jedenadvaceti let. Kniha stojí 500 Kč, zájemci mohou kontaktovat Jiřího Richtera na telefonu 604 401 916, můžete psát i na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Budoucnost břevnovského fotbalu bohužel moc veselá není. Praha 6 se k této stoleté břevnovské tradici postavila zády. Komise územního rozvoje MČ P6 odsouhlasila v prosinci záměr vybudovat na fotbalovém hřišti pod Televizní věží pětipodlažní komplex s nejasným využitím. Stávající sportovní plochu o výměře 7300 m2 projekt redukuje více než sedminásobně na pouhých 970 m2. Zbývající plocha má být zastavěna šesti budovami s kancelářemi, služebními a hotelovými byty, víceúčelovými sály a garážemi. Více si přečtěte zde.

sk brevnovsk brevnov2honza berger

 

.

Další informace z Tejnky a okolí

Informace o činnosti sdružení a místních akcích najdete v kronice. O místech, která byste neměli minout, si přečtěte v oddělení pro výletníky, historii Břevnova najdete v sekci Z minulých časů. O chystaných stavebních a jiných projektech v Břevnově píšeme v sekci Břevnovské kauzy. Na fotografie z minulosti i současnosti se podívejte ve fotogalerii, najdete nás také na Instagramu. Fotky z toulek Břevnovem najdete také na stránkách Potulného Břevnovana. Starší články a informace najdete zde. Chcete-li mít aktuální zprávy, přidejte se k nám na Facebooku. Víte-li o zajímavé břevnovské události, kterou byste chtěli prostřednictvím našeho webu propagovat, napište nám na tejnka@tejnka.cz

Zásady zpracování osobních údajů ve Sdružení Tejnka

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@