Sdružení Tejnka založila v roce 2000 skupina sousedů z pražského Břevnova. Jeho posláním je udržet jedinečný ráz této "vesnice ve městě" a přispívat k jejímu zvelebení.

Smutný příběh developera, který se během výstavby sídliště La Crone tak zamiloval do naší čtvrti, že se rozhodl vybudovat tady rodinné hnízdo. Vybral si k tomu parcelu, která leží těsně za hranicí památkové zóny Tejnka, výsledek můžeme vidět každý den a mnozí z nás raději uhýbají očima. Teď je stavba na prodej, neboť podnikání dotyčného pána míří ke dnu. Kdyby se našel někdo, kdo by dům koupil, zboural a místo něj postavil něco méně bezohledného k okolí, byla by to zpráva roku. Momentálně ale leží na stavebním úřadu žádost o legalizaci navýšení stavby o vícenež metr oproti stavebnímu povolení.

O našem marném boji o zachování původní stavby nebo alespoň přiměřené výstavbě na tomto místě si přečtěte zde.

brucek

Další informace z Tejnky a okolí

Informace o činnosti sdružení a místních akcích najdete v kronice. O místech, která byste neměli minout, si přečtěte v oddělení pro výletníky, historii Břevnova najdete v sekci Z minulých časů. O chystaných stavebních a jiných projektech v Břevnově píšeme v sekci Břevnovské kauzy. Na fotografie z minulosti i současnosti se podívejte ve fotogalerii, najdete nás také na Instagramu. Fotky z toulek Břevnovem najdete také na stránkách Potulného Břevnovana. Starší články a informace najdete zde. Chcete-li mít aktuální zprávy, přidejte se k nám na Facebooku. Víte-li o zajímavé břevnovské události, kterou byste chtěli prostřednictvím našeho webu propagovat, napište nám na tejnka@tejnka.cz

Zásady zpracování osobních údajů ve Sdružení Tejnka

Sdružení Tejnka

         Napište nám

@